Kovács Zalán László a RÁZENE Városi Koncertfúvószenekar tubaművésze, szólistája és aparátusszervezője, esetenként koncertszervezője.

A zenekar 1974-ben alakult a Budapest XVII. kerületi Bartók Béla Zeneiskola fúvószenekaraként. Tagjai kezdetben a zeneiskola növendékeiből és tanáraiból álltak, az idők során azonban számos volt növendék, konzervatóriumi és zeneakadémiai hallgató, valamint lelkes amatőr zenész is megfordult a zenekarban.
A Rákosmenti Zenebarátok Egyesülete 1986-os megalakulása után a zenekar felvette a ‘RÁZENE Fúvószenekar’ nevet.
A zenekar évek óta törekszik jó kapcsolatokat kialakítani külföldi zeneiskolákkal és zenekarokkal. Számos külföldi együttes, tehetséges fiatal járt Magyarországon a RÁZENE vendégeként, és a RÁZENE Fúvószenekar is több nagysikerű külföldi koncerten vett részt.
Cserekapcsolatok: Ausztria, Balti államok, Franciaország, Hollandia, Izland, Izrael, Marokkó, Németország, Olaszország, Spanyolország, Skandináv országok, stb.
A zenekar három alkalommal nyert Aranydiplomát az Országos Fúvószenekari Minősítéseken a ‘koncert- és szórakoztató zenekari’ kategóriában.
Több mint 30 éves aktív közéleti és kulturális tevékenységének eredményeként a zenekarnak 2005-ben ‘Városi Fúvószenekar’ címet adományozott Budapest XVII. kerület Önkormányzata.
Alapító tagok: Dely Csaba, R. Szabó István
Jelenlegi karnagyok: Dely Csaba, R. Szabó István, Balogh Lázár

Honlap: razene.hu