A Nehéz Fiúk Tubakvártett tubaművésze Kovács Zalán László. Az együttes honlapján így mutatkoznak be:

A Nehéz Fiúk Tubakvártett 2007-ben alakult meg abból a célból,hogy…

…és itt szoktak következni azok a többszörösen bővített mondatok, amelyekben az adott együttesek meghatározzák magukat, elhelyezik magukat az adott ország zenei életében, nélkülözhetetlenségüket, egyediségüket hangsúlyozzák, rábírandó az olvasó-hallgatót, hogy vegye meg termékeiket, hallgassák az ő muzsikájukat, szervezzenek nekik hangversenyeket, röviden szólva próbálják eladni magukat. (Nahát,ez is egy többszörösen bővitett összetett mondat.)
Igaz, ami igaz, mi is ezt szeretnénk, DE nekünk mások az elsődleges érdekeink. Mi elsősorban barátok vagyunk, a TUBÁNAK köszönhetjük, hogy megismerhettük egymást, s szeretünk úgy is együtt lenni,hogy nem csak a söröskorsó van a kezünkben, hanem szeretett hangszerünk is.

Szeretünk együttmuzsikálni, s olyan örömök érnek bennünket együttjátékunk során, melyet nyugodtan nevezhetünk kiteljesedésnek. Ezt az örömteli játékot szeretnénk azoknak a felebarátainknak bemutatni, akik veszik a bátorságot, és meghallgatnak minket. Az, hogy sokan rácsodálkoznak játékunkat hallgatva, miszerint “jé, a tubával ilyen darabokat is el lehet játszani!” vagy “ezeken a hangszereken igy lehet muzsikálni!”, ezeknek a véleményeknek természetesen örülünk, de mi belül tudjuk,hogy számunkra az a legfontosabb, hogy jó barátok vagyunk, és számithatunk egymásra. Innen nézve sokadrangú kérdés, hogy melyikünk hol játszik, milyen zenekarban fújja az alapot, egyáltalán, profi tubás – e, vagy esetleg hobbi zenész? A lényeg számunkra az alkotás vágya és az együttlét öröme.
Én így tudom a kedves olvasó-érdeklődő figyelmébe ajánlani együttesünket.

Honlap: https://www.facebook.com/nehezfiuk/

Tagok:

Adamik Gábor – eufónium

Kelemen Tamás – eufónium

Török József – tuba

Kovács Zalán László – kontrabasszus tuba